Kontakt
Cover Image

Czy stoły gastronomiczne mają możliwość regulacji wysokości?

Sierpień 2, 2021
Czas czytania: 3 minut

Przygotowywanie posiłków jest zadaniem wymagającym, szczególnie jeśli proces ten odbywa się na szeroką skalę np. w przypadku restauracji i innych punktów gastronomicznych. Duże znaczenie ma tutaj zarówno efekt końcowy, czyli pyszne danie, jak i efektywność i szybkość wykonywanych czynności - elementy te wpływają bowiem na tzw. czas oczekiwania. Nic więc dziwnego, że pomieszczenia przeznaczone do prowadzenia działalności gastronomicznej muszą być wyposażone w odpowiednie meble. Podstawowym elementem jest stół gastronomiczny. Czym powinien się wyróżniać, żeby dobrze spełniać swoje zadanie? I czy stoły gastronomiczne posiadają regulację wysokości? Na te i inne pytania odpowiadamy w naszym artykule.

Stoły gastronomiczne - dlaczego tak ważne?

Stoły gastronomiczne możemy uznać za serce każdej kuchni, ponieważ decydują one o komforcie kucharza i stanowią przestrzeń dedykowaną do przygotowywania posiłków. Czym powinny się wyróżniać? Przede wszystkim wysoką jakością i dobrymi parametrami. Jeśli szukasz propozycji, które spełnią Twoje oczekiwania, sprawdź ofertę firmy Alkos. Specjalnie dla naszych klientów przygotowaliśmy profesjonalne stoły gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej. Materiał ten wykazuje wiele zalet, takich jak odporność na wysoką temperaturę, odporność na uszkodzenia mechaniczne (takie jak cięcia nożem), a także wysoki poziom higieny, która jest szczególnie ważna w kuchni.  

Warto podkreślić, że istnieją dwa podstawowe rodzaje stołów gastronomicznych: stoły ze wbudowanym zlewem lub stoły wyposażone w sam blat. W zależności od naszych preferencji i profilu działalności naszej firmy możemy dobrać rozwiązanie, które będzie dla nas bardziej odpowiednie.

Czy stoły gastronomiczne mają regulowaną wysokość?

Wiele osób zastanawia się jednak: czy stoły gastronomiczne posiadają regulowaną wysokość? Okazuje się, że wysokiej jakości propozycje nie posiadają takiej opcji. Jest to jednak zaleta, a nie wada produktu. Dlaczego?

Po pierwsze, stół gastronomiczny bez możliwości regulacji wysokości stanowi jedną, doskonale współgrającą konstrukcję. To solidna propozycja, która nie posiada dodatkowych elementów i łączeń, a co za tym idzie jest maksymalnie funkcjonalna i estetyczna. Dla przykładu nasze stoły są ręcznie spawane w technologii TIG, dzięki czemu zachowują doskonałe parametry wytrzymałościowe i nie posiadają nierównych krawędzi, które mogą stanowić potencjalne zagrożenie. 

Co więcej, profesjonalny stół gastronomiczny wykonywany jest pod zamówienie, według szczegółowych wytycznych klienta. Parametry, takie jak m.in. wysokość dobierane są bezpośrednio w porozumieniu z osobami pracującymi w danym pomieszczeniu. Pod uwagę brane są ich preferencje oraz warunki fizyczne, takie jak wzrost. Dzięki temu stół gastronomiczny staje się wygodną i spersonalizowaną propozycją.

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2020 Alkos.pl