Lipiec 5, 2021
Czas czytania: 4 minut
Prowadzenie własnego lokalu gastronomicznego to poważne zadanie, które wymaga odpowiedniego przygotowania. Aby posiłki powstawały szybko i w sposób zgodny ze standardami higieny, bardzo ważne jest wyposażenie przestrzeni roboczej w profesjonalne sprzęty. Rozwiązań, z którym możemy skorzystać jest naprawdę wiele. Jednym z nich są kuchenne szafy przelotowe, których forma odpowiada wszystkim najczęściej pojawiającym się potrzebom. Jednak dlaczego dobrze dobrane szafy przelotowe mają tak duże znaczenie? Jakie są ich główne zalety? Temat ten omawiamy w naszym artykule.
Kuchenne szafy przelotowe do profesjonalne propozycje, sprawiające, że przestrzeń, w której pracujemy jest ergonomiczna, wygodna i spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Meble te są wykonane z wysokiej jakości materiałów, przede wszystkim ze stali nierdzewnej, która pozwala na szybkie czyszczenie zachowanie higienicznej świeżości. Większość rozwiązań jest wyposażonych także w przesuwne drzwi, montowane zarówno z przodu jak i z tyłu. Pozwalają one na wygodny dostęp do wszystkich zakamarków szafy, a także na pewnego rodzaju podział przestrzeni na strefę czystą i strefę brudną. Co ważne, taki podział kuchni to nie tylko wygoda, ale także konieczność - ze względu na przepisy Sanepidu i dobrą organizację pracy.
Kuchenne szafy przelotowe wykazują wiele zalet. Poniżej przedstawiamy niektóre z nich:
Jeśli chcesz wykorzystać możliwości, jakie daje wysokiej jakości szafa przelotowa, skorzystaj z naszej oferty. Tworzone przez nas propozycje to wytrzymałe meble, które możesz dopasować pod względem rozmiaru i funkcjonalności do potrzeb Twojej firmy.
Każda szafa przelotowa jest kompatybilna z innymi produktami, których potrzebujesz, a które są podstawą działania lokalu gastronomicznego. Co ważne, wszystkie rozwiązania firmy Alkos są wykonane ze stali nierdzewnej, dzięki czemu wyróżniają się trwałością, wygodą i higienicznością. Profesjonalni kucharze uważają, że stal nierdzewna jest materiałem najlepiej nadającym się do wykonania mebli do kuchni w restauracjach i barach.