Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Baseny gastronomiczne są ogromnym ułatwieniem dla pracowników kuchni w restauracjach czy barach. Pomagają utrzymać w czystości nawet największe naczynia czy części urządzeń gastronomicznych.
Baseny gastronomiczne zwane też głębokimi zlewami to praktyczne rozwiązanie – są przeznaczone do ręcznego czyszczenia naczyń, które nie mieszczą się w zmywa...
Baseny gastronomiczne są ogromnym ułatwieniem dla pracowników kuchni w restauracjach czy barach. Pomagają utrzymać w czystości nawet największe naczynia czy części urządzeń gastronomicznych.
Baseny gastronomiczne zwane też głębokimi zlewami to praktyczne rozwiązanie – są przeznaczone do ręcznego czyszczenia naczyń, które nie mieszczą się w zmywarkach i w zlewach o tradycyjnych rozmiarach. W każdej profesjonalnej kuchni używane są codziennie wielkie garnki, pojemniki, termosy czy kosze. Codziennie trzeba je też doprowadzić do nieskazitelnej czystości, a głębokie zlewy są do tego najlepszym miejscem.
Proponujemy baseny gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej. Nasze konstrukcje są spawane i mają podwójnie wygięte końcówki. Oznacza to, że pracownikom nie zagrażają ostre krawędzie. Głębokie zlewy są stabilne i solidnie wykonane, a ich dodatkową zaletą jest łatwe utrzymywanie ich w czystości. Baseny gastronomiczne są też dopasowane do innych mebli z naszej oferty, więc można je bez problemu ustawiać obok siebie.
W celu zakupu głębokiego zlewu ze stali nierdzewnej zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami – realizujemy indywidualne zamówienia. Pomożemy wybrać odpowiedni rozmiar basenu gastronomicznego, tak, aby jak najlepiej pasował do dowolnej kuchni w restauracji czy barze.
W naszej ofercie znajdą Państwo baseny gastronomiczne jedno- i dwukomorowe. Wybór odpowiedniego rodzaju jest kwestią indywidualną i powinien być uzależniony od potrzeb danego lokalu. Ponieważ zlewy dwukomorowe są zazwyczaj większe, lepiej sprawdzą się w kuchni o dużej powierzchni. Dzięki wydzielonym strefom pozwalają na jednoczesne wykonywanie dwóch czynności, np. mycie naczyń i rozmrażanie żywności. Jednak baseny jednokomorowe również pozwalają stworzyć funkcjonalne zaplecze kuchenne. Ponieważ wyposażone są często w dodatkową półkę, mogą służyć do przechowywania naczyń po umyciu. Dodatkową zaletą obu rodzajów basenów gastronomicznych są regulowane nóżki.
Większość restauracji korzysta ze zmywarek, należy jednak pamiętać o tym, że niektóre naczynia nie mogą być poddawane mechanicznemu myciu. Właśnie w takim przypadku niezbędny będzie basen gastronomiczny. Produkty, które znajdziesz w naszym asortymencie charakteryzują się solidnością, odpornością na korozję, wszelkiego rodzaju odbarwienia oraz wysokie temperatury. Warto podkreślić również łatwość utrzymania zlewu gastronomicznego w czystości, co jest szczególnie istotne w kuchni, w której muszą zostać zachowane odpowiednie warunki sanitarne. Baseny są przy tym bardzo estetyczne. Posiadają zróżnicowane kształty i wymiary, dzięki czemu każdy przedsiębiorca z pewnością bez najmniejszego problemu znajdzie produkt, który najlepiej sprawdzi się w jego restauracji czy barze.