Profesjonalne kuchnie w restauracjach i barach muszą mieć dobrze zaprojektowane i właściwie ustawione szafy magazynowe. Poznaj naszą ofertę mebli z półkami i przesuwnymi drzwiami, które umożliwiają kucharzom szybki dostęp do produktów, co zdecydowanie ułatwia im przygotowanie potraw. Ponieważ wytwarzane są one ze stali nierdzewnej, świetnie pasu...
Profesjonalne kuchnie w restauracjach i barach muszą mieć dobrze zaprojektowane i właściwie ustawione szafy magazynowe. Poznaj naszą ofertę mebli z półkami i przesuwnymi drzwiami, które umożliwiają kucharzom szybki dostęp do produktów, co zdecydowanie ułatwia im przygotowanie potraw. Ponieważ wytwarzane są one ze stali nierdzewnej, świetnie pasują również do stołów gastronomicznych i innych elementów wyposażenia z naszej oferty. Sprzedawane przez nas meble łatwo dzięki temu łączyć w zestawy.
Szafy magazynowe wykonujemy w różnych rozmiarach na indywidualne zamówienia klientów, co ułatwia dopasowanie ich do specyfiki każdej kuchni. Zachęcamy do kontaktu z naszymi specjalistami i omówienia z nimi wszystkich szczegółów. Pomagamy organizować dogodne stanowiska pracy dla kucharzy nawet w trudnych przestrzeniach.
Nasze szafy magazynowe spełniają rygorystyczne normy Sanepidu przewidziane dla gastronomii. Ich jakość i bezpieczeństwo potwierdzają atesty Państwowego Zakładu Higieny, które muszą uzyskać wszystkie meble mające kontakt z produktami spożywczymi. Ponieważ oferowane przez nas szafy magazynowe wykonane są ze stali nierdzewnej, ich powierzchnia jest idealnie gładka. Cecha ta zdecydowanie ułatwia czyszczenie mebli i utrzymanie higieny w kuchni na wysokim poziomie. Każda oferowana przez nas szafa magazynowa wykonywana jest metodą spawania, dzięki czemu jej konstrukcja jest wolna od szczelin czy zagięć, w które mogłyby wpaść okruszki i resztki jedzenia.
Szafa magazynowa musi kategorycznie spełniać wszelkie wymogi sanitarne, dlatego tak ważne jest, by była wykonana z materiału odpornego na korozję oraz różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne, ale także wysokie temperatury, do których mogą być rozgrzane garnki lub naczynia.
Podczas wyboru szafy gastronomicznej należy dobrze zastanowić się nad jej rozmiarem. Przede wszystkim trzeba wziąć dostępną wolną przestrzeń. Warto jednak pomyśleć również o komforcie pracy kucharzy i w miarę możliwości zdecydować się na zakup modelu, w którym między rozstawionymi produktami pozostanie wolna przestrzeń. Dzięki temu pracownicy będą mogli wygodnie sięgać po te składniki potraw, których w danej chwili potrzebują, bez konieczności przesuwania innych pojemników po półkach szafy magazynowej.