ALKOS NORBERT PUCHAŁA , 41-250 Czeladź ul. Gdańska 17 510-117-211 alkos12@wp.pl

Sklep

 

Sklep  Jest 72 produktów.

Podkategorie

  • Baseny gastronomiczne

    Baseny gastronomiczne są ogromnym ułatwieniem dla pracowników kuchni w restauracjach czy barach. Pomagają utrzymać w czystości nawet największe naczynia czy części urządzeń gastronomicznych.

    Baseny gastronomiczne zwane też głębokimi zlewami to praktyczne rozwiązanie – są przeznaczone do ręcznego czyszczenia naczyń, które nie mieszczą się w zmywarkach i w zlewach o tradycyjnych rozmiarach. W każdej profesjonalnej kuchni używane są codziennie wielkie garnki, pojemniki, termosy czy kosze. Codziennie trzeba je też doprowadzić do nieskazitelnej czystości, a głębokie zlewy są do tego najlepszym miejscem.

    Baseny gastronomiczne ze stali nierdzewnej

    Proponujemy baseny gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej. Nasze konstrukcje są spawane i mają podwójnie wygięte końcówki. Oznacza to, że pracownikom nie zagrażają ostre krawędzie. Głębokie zlewy są stabilne i solidnie wykonane, a ich dodatkową zaletą jest łatwe utrzymywanie ich w czystości. Baseny gastronomiczne są też dopasowane do innych mebli z naszej oferty, więc można je bez problemu ustawiać obok siebie.

    W celu zakupu głębokiego zlewu ze stali nierdzewnej zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami – realizujemy indywidualne zamówienia. Pomożemy wybrać odpowiedni rozmiar basenu gastronomicznego, tak, aby jak najlepiej pasował do dowolnej kuchni w restauracji czy barze.

    Baseny jedno- i dwukomorowe

    W naszej ofercie znajdą Państwo baseny gastronomiczne jedno- i dwukomorowe. Wybór odpowiedniego rodzaju jest kwestią indywidualną i powinien być uzależniony od potrzeb danego lokalu. Ponieważ zlewy dwukomorowe są zazwyczaj większe, lepiej sprawdzą się w kuchni o dużej powierzchni. Dzięki wydzielonym strefom pozwalają na jednoczesne wykonywanie dwóch czynności, np. mycie naczyń i rozmrażanie żywności. Jednak baseny jednokomorowe również pozwalają stworzyć funkcjonalne zaplecze kuchenne. Ponieważ wyposażone są często w dodatkową półkę, mogą służyć do przechowywania naczyń po umyciu. Dodatkową zaletą obu rodzajów basenów gastronomicznych są regulowane nóżki.

    Basen gastronomiczny do zadań specjalnych

    Większość restauracji korzysta ze zmywarek, należy jednak pamiętać o tym, że niektóre naczynia nie mogą być poddawane mechanicznemu myciu. Właśnie w takim przypadku niezbędny będzie basen gastronomiczny. Produkty, które znajdziesz w naszym asortymencie charakteryzują się solidnością, odpornością na korozję, wszelkiego rodzaju odbarwienia oraz wysokie temperatury. Warto podkreślić również łatwość utrzymania zlewu gastronomicznego w czystości, co jest szczególnie istotne w kuchni, w której muszą zostać zachowane odpowiednie warunki sanitarne. Baseny są przy tym bardzo estetyczne. Posiadają zróżnicowane kształty i wymiary, dzięki czemu każdy przedsiębiorca z pewnością bez najmniejszego problemu znajdzie produkt, który najlepiej sprawdzi się w jego restauracji czy barze.

  • Okapy gastronomiczne

    Okap gastronomiczny to niezbędne wyposażenie każdej kuchni w restauracji czy barze. Instalowany jest nie tylko w celu zwiększenia komfortu pracy kucharzy, ale i ze względu na przepisy sanitarne, które określają normy jakości i bezpieczeństwa, jakie powinny panować w takich miejscach W ofercie Alkos można znaleźć szeroki wybór okapów gastronomicznych z turbinami i odpowiednimi filtrami, które doskonale pochłaniają powietrze i parę z zapachami kuchennymi. Zachęcamy do zapoznania się naszymi produktami, a w przypadku dodatkowych pytań prosimy o kontakt.

    Okapy ze stali nierdzewnej

    Oferujemy okapy kuchenne ze stali nierdzewnej, które ze względu na wysoką odporność na wilgoć i tłuszcz cechują się trwałością i bezawaryjnością nawet w tak trudnych warunkach, jakie panują w kuchniach lokali gastronomicznych. Urządzenia te są niezwykle istotne dla funkcjonowania całej restauracji. Ich zadaniem jest pochłanianie zmieszanych zapachów przygotowywanych potraw, które mogłyby być uciążliwe nie tylko dla gości, ale także i samych kucharzy. Dobrze oczyszczone powietrze stwarza natomiast dogodne warunki zarówno do odpoczynku, jak i do pracy.

    Dlaczego okapy gastronomiczne wykonuje się ze stali nierdzewnej?

    Stal nierdzewna to najlepszy materiał do wykonania obudowy okapów kuchennych gastronomicznych. Jest trwała i łatwa do utrzymania w czystości, co doceni z pewnością każdy, kto choć raz miał za zadanie wyczyścić okap kuchenny. Usuwanie zabrudzeń z powierzchni stalowych nie wymaga stosowania specjalnych preparatów, ponieważ nie niszczeją one pod wpływem chemicznej reakcji ze środowiskiem. Okapy gastronomiczne wykazują także wysoką odporność na korozję, co zawdzięczają zawartości chromu w składzie stali nierdzewnej. Pierwiastek ten wchodząc w reakcję z tlenem, tworzy na danej powierzchni niewidzialną warstwę ochronną, która w przypadku uszkodzenia ulega samoczynnej odbudowie. Można więc śmiało powiedzieć, że okapy ze stali nierdzewnej cechują się więc doskonałymi właściwościami mechanicznymi.

    Okapy z turbiną do restauracji

    W naszej ofercie znajduje się wiele okapów gastronomicznych z turbiną. Właściciele restauracji i barów mogą z łatwością wybrać u nas odpowiedni dla siebie egzemplarz ze względu na rozmiar czy moc turbiny. Realizujemy także zamówienia indywidualne. Dopasowujemy rozmiar, kształt i inne parametry do specyficznych wymagań każdej kuchni. Możemy wykonać także pochłaniacze powietrza do pomieszczeń przemysłowych – również na indywidualne zamówienia.

    Wszystkie nasze okapy do restauracji są ręcznie spawane w technologii TIG, a każda końcówka blachy jest podwójnie wygięta. Dzięki temu złącza i zakończenia nie mają żadnej ostrej krawędzi. Są bezpieczne w obsłudze i konserwacji. W tej samej technologii wykonujemy także meble kuchenne, np.  szafy przelotowe. Zachęcamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty.

    Okapy centralne i przyścienne

    W naszej ofercie znajdą Państwo okapy centralne i przyścienne ze stali nierdzewnej. Jak sama nazwa wskazuje, różnią się one miejscem montażu. Skuteczność obu tych systemów jest jednak taka sama, mimo iż mają one np. odmienny kształt obudowy. Doskonale usuwają parę, szkodliwe gazy oraz tłuszcz czy inne zanieczyszczenia z otoczenia. Okapy gastronomiczne centralne, zwane też wiszącymi montowane są do sufitu za pomocą specjalnych zaczepów. Modele przyścienne wyróżniają się natomiast charakterystycznym trapezowo-skośną budową. Oba rodzaje okapów pokryte są dodatkową folią ochronną.

    Dlaczego warto wybierać okapy centralne?

    W naszym asortymencie posiadamy okapy centralne o zróżnicowanych wymiarach. Ich sprawdzenie jest niezwykle istotne przed dokonaniem wyboru odpowiedniego modelu. Powinien on być dopasowany do wymiarów sprzętów kuchennych, nad którymi zostaną zawieszone. Warto zastanowić się także nad kształtem okapu centralnego, który również ma znaczenie. Najważniejsze, by wybrać taki model, który z każdej strony będzie wystawał przynajmniej 10 cm poza urządzenia, które będą usytuowane poniżej. Takie rozmieszczenie sprzętów gwarantuje, że okap kuchenny ze stali nierdzewnej wyciągnie wszystkie zapachy wydobywające się z garnków i pochłonie całą parę wodną. Serdecznie zapraszamy do zapoznania się ze wszystkimi produktami dostępnymi w ofercie naszego sklepu.

  • Stoły gastronomiczne

    Stół to prawdziwe serce kuchni – od jego jakości zależy komfort pracy kucharza. Mając to na uwadze, oferujemy naszym klientom stoły gastronomiczne ze stali nierdzewnej, które spełnią oczekiwania każdego profesjonalnego mistrza kuchni. Sekret ich wysokiej jakości tkwi w materiale użytym do ich wykonania. Stal nierdzewna zapewnia idealnie równą powierzchnię, której nigdy nie uszkodzą ciężkie gorące naczynia czy najostrzejsze noże. Takie blaty mają też dodatkową zaletę – łatwo się je sprząta. Nawet mocne środki czystości nie naruszą gładkiej powierzchni. Dlatego stoły nierdzewne w gastronomii uznaje się za najlepszy wybór ze wszystkich tego typu mebli kuchennych.

    Stół nierdzewny ze zlewem lub bez zlewu

    W naszej ofercie proponujemy dwa podstawowe rodzaje nierdzewnych stołów gastronomicznych, a mianowicie modele z blatem i z wbudowanym, jednokomorowym zlewem oraz stoły bez zlewu. Ponieważ meble te dostępne są w różnych rozmiarach, ich długość, szerokość i wysokość można dopasować do nietypowych wymiarów kuchni i jej wyposażenia. Stoły wzbogacone o zlewy gastronomiczne cechują się zwiększoną funkcjonalnością, ponieważ nie tylko tworzą miejsce do przygotowywania potraw czy osuszania naczyń, ale także i do mycia warzyw, owoców, garnków czy sztućców. Dzięki stalowej konstrukcji cechuje je stabilność i odporność na duże obciążenia. Dodatkową zaletą oferowanych przez nas stołów gastronomicznych ze stali nierdzewnej są ich gładkie krawędzie, które zwiększają bezpieczeństwo osób pracujących na kuchni.

    Jak wykonywane są stoły gastronomiczne?

    Do wykonania stołów gastronomicznych nie używamy nitów. Meble te są ręcznie spawane w technologii TIG, która zapewnia nie tylko doskonałe parametry wytrzymałości złącz, ale i estetyczne wykończenie. Oznacza to, że na łączeniach nie ma nierówności i ostrych krawędzi. Końcówki blach są dwukrotnie wygięte, w ten sposób ukryliśmy zakończenia, aby nie było do nich dostępu. Stoły do gastronomii pokryte są także specjalną folią ochronną. Podobnie jak i inne produkowane przez nas meble czy okapy gastronomiczne do kuchni, sprawdzą się m.in. w restauracjach, barach czy na stołówkach.

    Zapraszamy do zapoznania się z szeroką ofertą. W razie pytań dotyczących stołów gastronomicznych nasi specjaliści z chęcią udzielą wyczerpujących odpowiedzi.

  • Szafy przelotowe

    Szafy przelotowe ułatwiają pracę w profesjonalnie zorganizowanych kuchniach. Poznaj naszą ofertę wykonanych ze stali nierdzewnej szaf przelotowych dla gastronomii. 

    Dzięki przesuwanym drzwiom wmontowanym z przodu i z tyłu szafy przelotowe mogą oddzielać w kuchni strefę czystą od strefy brudnej. Strefa czysta to ta, w której przygotowuje się potrawy, a strefa brudna to miejsce gromadzenia i zmywania brudnych naczyń. Szafa przelotowa wyznacza granicę między strefami, a na jej półkach ustawia się świeżo umyte naczynia gotowe do nałożenia potraw. Taki podział kuchni na dwie części to konieczność ze względu na przepisy Sanepidu i dobrą organizację pracy.

    Dopasuj komplet mebli Alkos

    Nasze szafy przelotowe są dostosowane rozmiarami i stylem do innych mebli naszej firmy m.in. stołów gastronomicznych. Dzięki temu łatwo ustawiać je obok siebie i tworzyć wygodne stanowiska pracy. Podobnie jak w przypadku pozostałych mebli, mamy w ofercie szafy przelotowe o różnych rozmiarach. Bez trudu można znaleźć w naszym katalogu model, który idealnie będzie pasował do specyfiki kuchni każdego klienta.

    Wszystkie nasze meble gastronomiczne są wykonane ze stali nierdzewnej. Dzięki temu są trwałe, wygodne i łatwo zachować je w czystości przez wiele lat. Profesjonalni kucharze uważają, że stal nierdzewna jest materiałem najlepiej nadającym się do wykonania mebli do kuchni w restauracjach i barach.

    Poznaj ofertę naszych szaf przelotowych. Zapraszamy do kontaktu.

    Szafa przelotowa dopasowana do potrzeb

    Szafy przelotowe dostępne w naszym asortymencie świetnie sprawdzają się w strefach wzmożonego ruchu. Większość produktów, które proponujemy posiada drzwi skrzydłowe, które są bardzo wygodne w użytku.

    Dzięki szafom przelotowym praca w restauracji jest znacznie usprawniona. Kucharze nie muszą przemieszczać się po całej kuchni w celu wyciągnięcia talerzy do poszczególnych potraw. Oszczędza to sporo czasu, a przy okazji zapobiega ewentualnym zderzeniom między pracownikami. Dzięki temu komunikacja w kuchni i wydawanie jedzenia przebiega niezwykle szybko oraz sprawnie. W razie potrzeby nasi konsultanci chętnie pomogą Ci przy wyborze modelu szafy przelotowej, która najlepiej sprawdzi się w Twojej restauracji czy też barze.

  • Szafy magazynowe

    Profesjonalne kuchnie w restauracjach i barach muszą mieć dobrze zaprojektowane i właściwie ustawione szafy magazynowe. Poznaj naszą ofertę mebli z półkami i przesuwnymi drzwiami, które umożliwiają kucharzom szybki dostęp do produktów, co zdecydowanie ułatwia im przygotowanie potraw. Ponieważ wytwarzane są one ze stali nierdzewnej, świetnie pasują również do stołów gastronomicznych i innych elementów wyposażenia z naszej oferty. Sprzedawane przez nas meble łatwo dzięki temu łączyć w zestawy.

    Szafy magazynowe wykonujemy w różnych rozmiarach na indywidualne zamówienia klientów, co ułatwia dopasowanie ich do specyfiki każdej kuchni. Zachęcamy do kontaktu z naszymi specjalistami i omówienia z nimi wszystkich szczegółów. Pomagamy organizować dogodne stanowiska pracy dla kucharzy nawet w trudnych przestrzeniach.

    Szafy magazynowe zgodne z normami Sanepidu

    Nasze szafy magazynowe spełniają rygorystyczne normy Sanepidu przewidziane dla gastronomii. Ich jakość i bezpieczeństwo potwierdzają atesty Państwowego Zakładu Higieny, które muszą uzyskać wszystkie meble mające kontakt z produktami spożywczymi. Ponieważ oferowane przez nas szafy magazynowe wykonane są ze stali nierdzewnej, ich powierzchnia jest idealnie gładka. Cecha ta zdecydowanie ułatwia czyszczenie mebli i utrzymanie higieny w kuchni na wysokim poziomie. Każda oferowana przez nas szafa magazynowa wykonywana jest metodą spawania, dzięki czemu jej konstrukcja jest wolna od szczelin czy zagięć, w które mogłyby wpaść okruszki i resztki jedzenia.

    Higieniczna i wygodna szafa magazynowa

    Szafa magazynowa musi kategorycznie spełniać wszelkie wymogi sanitarne, dlatego tak ważne jest, by była wykonana z materiału odpornego na korozję oraz różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne, ale także wysokie temperatury, do których mogą być rozgrzane garnki lub naczynia.

    Podczas wyboru szafy gastronomicznej należy dobrze zastanowić się nad jej rozmiarem. Przede wszystkim trzeba wziąć dostępną wolną przestrzeń. Warto jednak pomyśleć również o komforcie pracy kucharzy i w miarę możliwości zdecydować się na zakup modelu, w którym między rozstawionymi produktami pozostanie wolna przestrzeń. Dzięki temu pracownicy będą mogli wygodnie sięgać po te składniki potraw, których w danej chwili potrzebują, bez konieczności przesuwania innych pojemników po półkach szafy magazynowej.

  • Zlewy gastronomiczne

    Poznaj naszą ofertę zlewów gastronomicznych, które doskonale sprawdzą się w restauracjach, barach i kawiarniach. Zlewozmywaki to niezbędne wyposażenie każdej kuchni. Wybór odpowiedniego modelu zależy od specyfiki pracy i rozmiarów pomieszczeń, w których mają być zamontowane. Profesjonalne kuchnie w restauracjach i barach wymagają zlewów gastronomicznych jednokomorowych lub dwukomorowych. Nasza firma jest w stanie spełnić wymagania każdego klienta. Jeżeli są Państwo zainteresowani zakupem zlewu gastronomicznego lub mają dodatkowe pytania do oferty, prosimy o kontakt.

    Zlew dwukomorowy gastronomiczny

    Zlew dwukomorowy gastronomiczny może być wykorzystywany jednocześnie i do mycia naczyń, i do płukania warzyw czy owoców. Sprawdzi się w większych kuchniach, które aranżowane są zazwyczaj w lokalach obsługujących dużą liczbę gości. Ponieważ w takich miejscach tempo pracy jest niezwykle istotne, każdy sposób na jej ułatwienie jest na wagę złota. Zlewy dwukomorowe doskonale uzupełniają się ze stołami gastronomicznymi dostępnymi w naszej ofercie, które nie tylko wykonane są z tego samego materiału, ale i utrzymane są w tym samym stylu. Oferowane przez nas meble pozwalają więc zarówno zmaksymalizować praktyczność danej kuchni, jak i utrzymać jej wystrój w jednolitym stylu.

    Zlew jednokomorowy gastronomiczny

    Jednokomorowy zlew gastronomiczny polecany jest szczególnie do małych kuchni. Na uwagę zasługują przede wszystkim modele z ociekaczem, które dodatkowo zwiększają funkcjonalność zlewozmywaków. Zlew jednokomorowy sprawdzi się także wszędzie tam, gdzie do mycia naczyń używa się głównie zmywarki. W takiej sytuacji jedna komora wystarczy np. do opłukiwania warzyw, owoców czy pojedynczych talerzy i sztućców. Ponieważ przez niewielkie rozmiary zlewy te nie są w stanie pomieścić dużej ilości brudnych naczyń, mogą być też dodatkową, cichą mobilizacją do systematycznego utrzymywania porządku na kuchni.

    Co wyróżnia nasze zlewozmywaki gastronomiczne

    Zlewozmywaki gastronomiczne dostępne w ofercie firmy Alkos to wyposażenie kuchni, które uzyskało wszelkie niezbędne atesty bezpieczeństwa i jakości. Wpisują się w normy Sanepidu i ułatwiają utrzymanie higieny na wysokim poziomie. Oferowane przez nas zlewozmywaki gastronomiczne wyróżniają się gładką powierzchnią oraz łagodnie wykończonymi krawędziami, dzięki czemu osoby pracujące na kuchni nie są narażone na skaleczenia o ich kanty. Ponieważ ich konstrukcja jest szczelna – spawana, a nie składana za pomocą nitów – nie ma obaw, że w zlewozmywakach będą gromadzić się resztki jedzenia, powodujące namnażanie bakterii.

    Zlewozmywaki ze stali nierdzewnej

    Nasze zlewozmywaki jednokomorowe i dwukomorowe wykonujemy ze stali nierdzewnej. To zapewnia im długowieczność i odporność na uszkodzenia. Dzięki temu wyjątkowemu materiałowi są też łatwe do czyszczenia, a nawet najsilniejsze chemiczne środki czystości nie są w stanie przez lata naruszyć ich powierzchni. 

    Dla dużych kuchni polecamy też baseny gastronomiczne , które są alternatywą dla zlewów gastronomicznych jednokomorowych lub dwukomorowych, mających mniejsze rozmiary. Zlewozmywaki są przede wszystkim płytsze i montuje się do nich także inne krany. Na zamówienie wykonujemy zlewy jedno- i dwukomorowe w różnych rozmiarach dopasowanych do indywidualnych wymagań klientów.

    Zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami i omówienia z nimi wszystkich szczegółów.

  • Inne urządzenia

     

na stronie
Pokazuje 49 - 72 z 72 przedmiotów
Pokazuje 49 - 72 z 72 przedmiotów
Wszelkie prawa zastrzeżone © 2024 Alkos.pl